Een nieuwe mijlpaal voor Karate Landen! Masterclass van Sensei Tran Minh Hieu.

Vorig weekend ontving onze club sensei Tran Minh Hieu voor een driedaagse privé masterclass. Sensei Tran, 7de dan Renshi Wadoryu Renmei, 7de dan Franse karate-federatie, 7de dan Malagasi federatie  is binnen de Wado-stijl een absolute wereldtopper. Als rechtstreeks leerling van Shiomitsu sensei (9de dan) draagt hij wereldwijd de erfenis van de Otsuka-familie uit via de befaamde Wado Academy.

Het was dan ook voor onze club een enorm voorrecht dat Sensei Tran tijd vond om ons deze masterclass te geven.

Door zijn uitgebreide kennis inzake yoga, Iaido , Taiji Chuan, Zazen  en Vipassana meditatie , waren wij getuige van telkens een niet-alledaagse opwarming, waar ontspanning en innerlijke energie centraal staan, hetgeen afwijkt van onze, eerder fysieke, opwarming.

Op vrijdagavond stond Ippon Kumite 1-5 op het programma. We startten telkens in Kihon, waar de aparte technieken worden uitgelegd, gevolgd door een de volledige kumite-oefening met partner. Het veelvuldig herhalen en de permanente feedback van Tran Sensei, zorgden ervoor dat we diepere inzichten kregen in deze kumite-reeks.

Zaterdag stonden Ippon Kumite 6-10 centraal. De reeks van Ippon (één aanval) Kumite bestaat uit 10 partneroefeningen die refereren naar de 5 pinan-kata. De technieken die in deze kata’s voorkomen, komen terug in de Ippon Kumite. De 10 basisoefeningen kunnen uitgevoerd worden in Omote (zichtbaar) en Ura (verborgen). Van de Ura variant trainden we er 3 intensief in.

Zaterdagavond werd Tran Sensei getrakteerd op een etentje en vertelde hij vrijuit over zijn uiterst boeiende karate carrière.

Zondagochtend werden de Sanbon (drie aanvallen)-kumite ingetraind. 4 op tsuki Jodan , 2 tsuki chudan en 3 op Maegeri.

Moe, maar uiterst voldaan sloten wij deze masterclass af en beantwoordde Tran Sensei nog heel wat vragen, o.a. over Renzokuwaza.

Alvorens zijn afreis naar Parijs lunchten wij met de voltallige groep en bedankten Tran Sensei nogmaals voor zijn geweldige Masterclass. Onze Landense trots, Geerteminne, werd zéér geapreccieerd door Tran Sensei.

Myrthe, Martin, Clyde, Michiel, Yoshi, Thomas, Mario en ikzelf zijn niet alleen dankbaar voor hetgeen Tran Sensei ons leerde, maar onthouden we ook zijn minzame en open houding. Ook zijn advies:’ levenslang trainen, herhalen, herhalen, herhalen, maar ook telkens terugkeren naar de basis’ blijft ons bij.

Domo Arigato Gozaimasu Sensei!

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Dirk Ignoul

Voorzitter Karate Landen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: